Preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii care abilitează parlamentul să stabilească data alegerilor

Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii care stabilește că parlamentul și nu guvernul fixează data scrutinului pentru alegerile parlamentare. Solicitarea transmisă astăzi legislativului vine după ce documentul a primit deja avizul de constituționalitate. Klaus Iohannis spune că guvernul este cel care adoptă măsurile pentru combaterea efectelor crizei sanitare, iar în actualul context epidemiologic deciziile trebuie corelate.
La rândul său, premierul Ludovic Orban afirmă că organizarea alegerilor în data de 6 decembrie, cu respectarea măsurilor impuse de autorități, nu va duce la creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.
Ludovic Orban: Aceste reguli sunt reguli simple, care presupun limitarea evenimentelor electorale la 20 de persoane în spațiu închis și la 50 de persoane în spațiu deschis, cu respectarea regulilor de distanțare. Candidații și echipele de campanie au obligația să poarte măști. Organizarea zilei votului este pregătită de asemenea natură încât să nu existe riscuri suplimentare de transmitere a virusului./cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (23 octombrie)