Miniştrii apărării din NATO și-au exprimat sprijinul pentru România

Miniştrii apărării din NATO și-au exprimat ieri sprijinul pentru România și s-au interesat de starea de sănătate a soldaților români răniți recent într-un atac în Afganistan.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la finalul reuniunii ministeriale a Alianței că misiunea NATO din Afganistan anchetează acest atac. Ministrul Nicolae Ciucă a spus că România îşi menţine angajamentele, iar contribuţia românească planificată într-o manieră flexibilă permite reconfigurarea în funcție de viitoarele decizii aliate și de dinamica operațiunilor specifice.

Reporter: Carmen Gavrilă – În contextul recentului atac asupra unui convoi militar românesc în Afganistan, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că, în lunile următoare, Alianța va analiza și decide dacă să plece sau nu din Afganistan: „prezența NATO în Afganistan este condiţionată. De aceea, le cerem talibanilor să își respecte angajamentele. E clar că în următoarele luni ne vom confrunta cu o dilemă. Dacă decidem să plecăm din Afganistan, riscăm să vedem cum dispare ce s-a obținut până acum, iar Afganistanul să redevină un paradis al terorismului internațional. Dacă decidem să rămânem în Afganistan, riscăm un angajament pe termen lung și lupte continue cu talibanii”.

Jens Stoltenberg a atras atenția că NATO sprijină Afganistanul și o va face în continuare, chiar și dacă trupele vor fi retrase, atât că pacea în Afganistan, a spus el, o pot realiza doar afganii.#HUN/cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 octombrie