RFI: Nicușor Dan rămâne primarul Bucureștiului

Curtea de Apel București a validat mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, respingând toate apelurile formulate împotriva validării acestuia.

Instanța a admis excepția tardivității și a respins toate apelurile ca tardiv formulate.

Decizia este definitivă.

Amintim, săptămâna trecută, Nicușor Dan acuza „șicane penibile ale PSD care încearcă să întârzie validarea mandatului de primar general al Bucureștiului”.

„La București o să mai așteptăm cel puțin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD și apropiați ai PSD care vor fi discutat luni de Curtea de Apel București. Sunt motive ridicole. Se vorbește de fraudă electorală în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit. Cererile sunt copy/paste, se reiau inclusiv greșelile gramaticale de la una la cealaltă”, spunea primarul ales al Bucureștiului.

Conducătorii USR consideră că Gabriela Firea „trebuie să plece”, după ce instanța a respins toate contestațiile „făcute de PSD” împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei:

„Oare câte hoții a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul?”.

„Firea trebuie să plece! Instanța a respins astăzi toate contestațiile făcute de PSD împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Vorbim de peste 50 de contestații, care invocă motive ridicole, pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului pentru a trage de timp”, scrie USR pe pagina de Facebook.

Uniunea Salvați România afirmă că în aceeași situație se află și Clotilde Armand, care nu a putut să își preia mandatul pentru ca au fost depuse 120 de contestații în instanță:

„Oare câte hoții a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul? Nicușor Dan și Clotilde Armand își vor prelua săptămâna aceasta mandatele și vor descoperi toate furturile”, de mai arată în aceeași postare.

Autor Vasile Constantin

https://www.rfi.ro/politica-126561-nicusor-dan-ramane-primarul-bucurestiului

RADIO FRANCE INTERNATIONAL – 26 octombrie