Brnabić: Acesta este un guvern al continuității, cu șase obiective importante

Mandatarul pentru formarea noului guvern al Serbiei, Ana Brnabić, a subliniat miercuri că noul guvern va fi un guvern al continuităţii politice și economice și va avea șase obiective care vor fi luate în considerare.
„Acest guvern va avea șase obiective cărora le va acorda o atenție specială – lupta împotriva COVID-19, Kosovo și Metohija, lupta împotriva criminalității organizate și războiul împotriva mafiei, Serbia va lua decizii independente, statul de drept și accelerarea reformelor și consolidarea economică în continuare a Serbiei”, a precizat Brnabić.
Totodată, aceasta a subliniat că educația va rămâne una dintre prioritățile cheie ale noului guvern și că se va lucra la consolidarea capacităților umane.
„Din aprilie anul viitor, Serbia va avea pentru prima dată un sistem unic de informații educaționale”, a subliniat Brnabić în alocuţiunea sa din Parlamentul Serbiei.
„Continuarea consolidării economice a Serbiei și creșterea nivelului de trai al cetățenilor vor fi printre principalele priorități ale Guvernului Serbiei”, a afirmat Brnabić.
Mandatarul pentru formarea noului guvern sârb, Ana Brnabić, a subliniat că tăierea surselor de finanțare și destructurarea rețelelor de influență din organele de stat, politică și mass-media a celor care se ocupă de criminalitatea organizată vor fi două puncte cheie care vor da o „lovitură decisivă crimei organizate”.
Premierul desemnat al Serbiei a adăugat că unul dintre obiectivele prioritare ale viitorului guvern va fi păstrarea intereselor vitale ale poporului sârb din Kosovo și Metohija și a spus că Serbia nu va renunța la dialog și la formarea Uniunii Comunităților Sârbești în Kosovo./ciliu/sdm2

(www.tanjug.rs – 28 octombrie)