Declaraţiile preşedintelui rus despre situaţia generată de pandemia de coronavirus în Rusia

În cadrul unei întâlniri, care a avut loc miercuri, cu membrii executivului rus preşedintele Vladimir Putin a comentat situaţia generată de pandemia de coronavirus în Rusia.
În acest context, liderul de la Kremlin a precizat: „Nu ne referim la cel de-al doilea val, destul de recent, chiar astăzi, în cursul acestei dimineţi, am discutat că în unele regiuni primul val se apropie de final, potrivit opiniei specialiştilor”. „Trebuie să ţinem degetul pe puls şi să reacţionăm în mod eficient, la evenimentele care au loc”, a mai declarat preşedintele Vladimir Putin.
În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost raportate 16.202 de noi cazuri de COVID. De la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, în Rusia s-au înregistrat în total 1.563.976 de cazuri de îmbolnăviri confirmate cu COVID-19, în 86 de regiuni ale ţării, potrivit Comandamentului operativ de combatere a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
Peste 58,7 milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total în Rusia, de la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, potrivit Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației./vdraguta/pvelisar

(www.russian.rt.com – 28 octombrie)