Ordinea de zi a şedinţei de guvern

Realizator: Miniștrii se reunesc la această oră în ședința săptămânală la Palatul Victoria. Ei vor discuta, între altele, și despre asigurarea necesarului de medici pe durata pandemiei de COVID-19. Andrei Șerban se află la sediul executivului și vine în direct cu mai multe informații. Bună seara!
Reporter: Buna seara. Şedința de guvern, programată pentru ora 19:00, nu a început încă. Pe ordinea de zi se află proiectul unei ordonanțe de urgență care va permite angajarea fără concurs a 200 de medici, care acum au trecut examenul de specialitate și care vor finaliza rezidențiatul. Specialitățile la care se vor duce aceşti medici sunt: terapie intensivă, urgență, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie. Medicii vor fi angajați mai întâi pe o perioadă determinată de șase luni și apoi vor ocupa posturile fără concurs, acolo unde sunt locuri libere.
Un alt proiect de ordonanță de urgență va stabili cadrul general de realizare a unui cloud guvernamentală. Este vorba de o bază de date digitală comună tuturor ministerelor și instituțiilor din subordinea guvernului.
Un proiect de hotărâre de guvern va acorda peste 290.000 de lei ajutoare de urgență pentru 88 de familii și persoane singure, din 17 județe și din București, care au fost afectate de incendii, accidente sau care au grave probleme de sănătate./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 octombrie)