VRC 100. La 100 de ani, pictorița basarabeană Valentina Rusu Ciobanu „merge“ în online și în realitate virtuală

Astăzi, 28 octombrie 2020, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985 reconstituit în realitate virtuală. Materialele sunt disponibile pe pagina web www.valentinarusuciobanu.com, construită cu ocazia centenarului artistei de către managerul cultural Victoria Nagy Vajda, preşedinta Asociației Arbor şi coordonatoarea evenimentelor din cadrul proiectului cultural „Valentina Rusu Ciobanu – 100 de ani de la naştere“.

Totodată, astăzi, 28 octombrie 2020, între orele 12.00 şi 21.00, chiar în ziua în care împlineşte 100 de ani, pictorița Valentina Rusu Ciobanu va fi sărbătorită la Bucureşti, prin deschiderea expoziţiei „Valentina Rusu Ciobanu – Un veac de singurătate“ (perioadă de vizitare: 28 octombrie – 29 noiembrie), care se va desfăşura în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11, sector 1; puncte de reper: Sala Radio, Parcul Luigi Cazzavillan), aparţinând Asociaţiei pentru cultură şi arte ARBOR, conduse de managerul cultural Victoria Nagy Vajda.

Vizitatorii sunt așteptați în mână cu o floare, pentru a marca ziua de naștere a marii pictorițe basarabene și române. „Floarea a fost dintotdeauna pentru Valentina Rusu Ciobanu o sursă de meditație, de inspirație, de longevitate. Dragi prieteni din București, vă invit la evenimentul #100VRC – Deschidere expoziție de centenar al Valentinei Rusu Ciobanu cu o floare, ca să îi trimitem o poză Valentinei, de ziua ei, cu parfumul florilor de toamnă din București. Vă reamintesc că astăzi este cea mai așteptată zi de naștere a anului 2020, centenarul pictoriței Valentina Rusu Ciobanu. O sărbătorim cu artă, flori și bomboane Bucuria“, declară Victoria Nagy Vajda.

Toate evenimentele proiectului cultural „Valentina Rusu Ciobanu – o sută de ani de la naștere“ sunt organizate la Bucureşti sub patronajul doamnei Maia Sandu, fost premier şi candidat la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova de pe 1 noiembrie 2020.

Deschiderea expoziției „Valentina Rusu Ciobanu – Un veac de singurătate“ se va face în conformitate cu toate normele sanitare în vigoare, iar programul de vizitare s-a prelungit pe durata întregii zile pentru a permite un aflux constant de vizitatori. Intrarea în spațiul expozițional se efectuează direct din stradă şi nu permite staționarea niciunui grup, oricât de redus, de persoane.

Mai multe informatii in comunicatul de presa atasat, alaturi de o biografie VRC realizata de istoricul „oficial” al artistei din Republica Moldova, autorul singurei monografii VRC de pana acum, fotografii ale artistei in tinerete si la 100 de ani, precum si afisele expozitiei de la Bucuresti si al productiilor multimedia.