Comunicat de presă: CNAIR continuă instalarea sistemelor de cântărire moderne în punctele de trecere a fontierei

Joi, 29.10.2020, CNAIR a pus în funcțiune 4 sisteme de cântărire în mers a vehiculelor rutiere în punctul de frontieră Borș 2, de la granița României cu Ungaria.

Au fost instalate două sisteme de cântărire pe sensul de intrare în România și două sisteme de cântărire pe sensul de ieșire din țară, în zona de lucru a personalului CNAIR din Agentia de Control și Încasare Borș 2.

Reamintim că aceste sistemele de cântărire au în componență camere de supraveghere video, tip ANPR, care asigură preluarea automată a numerelor de înmatriculare și imaginea asociată a fiecarui vehicul ce trece prin zona de control și introduce automat în aplicația informatică datele preluate.

Cele 4 sisteme puse astăzi în funcțiune fac parte dintr-un contract aflat în derulare, care prevede dotarea cu 18 astfel de sisteme de cântărire a punctelor de trecere a frontierei. Valoarea contractului este de 5.555.044,98 lei fără TVA.

,,În urma montării noilor tipuri de cantare la Calafat, valoarea încasărilor a crescut exponențial în acest punct de trecere a frontierei, iar astăzi am condus comisia de recepție pentru alte 4 astfel de cântare la Borș 2.

Automatizarea și softurile moderne reduc la maxim posibilitățile de fraudă în această activitate.

Dotarea cu aceste cântare moderne reprezintă un pas important pentru tarifarea corectă a traficului de marfă, fără a mai permite incertitudini sau suspiciuni pe acest segment.”, a declarat Ovidiu Barbier, Directorul General Adjunct al CNAIR.

CNAIR SA

RADOR – 29 octombrie