Poliţia franceză a comunicat că trei persoane au fost ucise, în timpul atacului cu cuţitul de la o biserică din Nisa

Poliţia franceză a anunţat că trei persoane au fost ucise în urma unui atac cu cuţitul, la biserica Notre Dame din oraşul sudic Nisa, printre victime numărându-se şi paznicul clădirii.

Potrivit martorilor, atacatorul, care a fost împuşcat de poliţişti, a strigat „Alahu Akbar!” (Dumnezeu e mare!). Atacul s-a petrecut în jurul orei locale 9:00. Presupusul atacator a fost arestat şi la locul incidentului au sosit echipe de genişti pentru a verifica zona.

Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a organizat o reuniune de criză a oficialilor guvernamentali, iar Adunarea Naţională a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor.

Atacul survine la mai puţin de două săptămâni de când un militant islamist a decapitat un profesor, lângă Paris, după ce acesta a prezentat elevilor caricaturi cu profetul Mohamed. Un purtător de cuvânt al poliţiei, Laurent Martin de Frémont, a declarat pentru postul de televiziune BFM TV că recentul atac pare să fi fost comis într-o manieră similară. El a adăugat că numărul victimelor ar putea creşte şi că „o femeie şi un bărbat au fost decapitaţi în timpul atacului. Este posibil să existe şi un al doilea atacator. Nu avem nicio certitudine în această privinţă, în prezent situaţia este foarte confuză.”/mbrotacel/schelaru

BBC SERVICIUL MONDIAL – 29 octombrie