Proteste în SUA, după ce poliția a împușcat și a ucis un alt tânăr afro-american

Poliția a împușcat și a ucis un tânăr afro-american în statul Washington, provocând un val de proteste în SUA, care riscă să crească tensiunile în regiuni, dar și în Portland, în orașul Oregon, care de luni de zile este principalul teatru al mișcării de protest.
Prietenii și familia victimei l-au identificat pe băiatul ucis drept Kevin E. Peterson Jr., 21 de ani, subliniind că era un jucător de fotbal al liceului său și tatăl mândru al unei fetițe. Peterson a fost ucis, joi seara, în parcarea unei bănci din Hazel Dell, o zonă din apropierea orașului Vancouver, în statul Washington.
Tatăl lui Peterson a spus că fiul său nu avea antecedente penale și nu știe cum a fost implicat într-un incident cu forțele de ordine. Potrivit „Oregon Live”, Peterson a fost ucis în timp ce se afla la telefon cu partenera sa.
Zeci de persoane au început să protesteze în zona incidentului, unde a sosit și familia tânărului. „Nu au prea multe informații, au un doliu uriaș, avea 21 de ani și o fetită nou-născută, nu știu ce s-a întâmplat”, a declarat presei una dintre rude. Într-o declarație, Poliția Locală a explicat că o patrulă de la antidrog a început o anchetă și a descoperit un bărbat în parcarea unei bănci. Atunci, bărbatul ar fi deschis focul asupra agenților, care apoi au răspuns. Potrivit rapoartelor poliției, o armă a fost descoperită la locul împușcăturii. /oavram

https://www.lastampa.it – 31 octombrie