La Paris se va reinstitui interdicția de circulație pe timp de noapte, anunță purtătorul de cuvânt al guvernului francez

Guvernul francez va reinstitui o interdicție de circulație pe timp de noapte la Paris și, posibil, în regiunea Île-de-France din jurul capitalei, pentru a contracara fenomenul creșterii numărului de cazuri COVID-19, a transmis marți purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

Interdicția de circulație pe timp de noapte în Paris, începând cu ora 21:00, va fi instituită în plus față de noua carantină anunțată săptămâna trecută de președintele Emmanuel Macron, a precizat Attal. „Vom reinstitui o interdicție de circulație la Paris, și, probabil, în regiunea Île-de-France. Ministerul de Interne va specifica detaliile ulterior în cursul zilei și va fi emisă o dispoziție”, a declarat Attal pentru postul BFM TV.

Franța a raportat luni un număr record de 52.518 noi cazuri de infecție cu coronavirus, iar numărul pacienților spitalizați a crescut cu peste o mie, pentru a patra zi în decurs de opt zile, în contextul în care nu apar semne care să indice o diminuare a pandemiei, în pofida noii carantine.

Numărul deceselor pe fondul COVID-19 pe teritoriul Franței a ajuns la 37.435, în creștere cu 416 față de informarea precedentă, când duminică se raporta o creștere cu 231 de decese. Ministrul francez al sănătății, Olivier Véran, a declarat pentru postul de radio RTL că la fiecare 30 de secunde un parizian se infectează cu coronavirus, iar la fiecare 15 minute un pacient este internat cu COVID-19./cstoica/schelaru

www.reuters.com – 3 noiembrie