O a patra victimă a atacului terorist de aseară de la Viena a murit

O a patra victimă a atacului terorist de aseară de la Viena a murit – anunță Agenția de presă austriacă APA, iar televiziunea publică spune că este vorba despre o femeie.

Poliția percheziționează mai multe locuințe și a reținut câteva persoane. Ministrul de interne a spus că cel puțin unul dintre atacatori, cel împușcat de poliție, ar fi un simpatizant al grupării Stat Islamic. Forțele de ordine au organizat baraje pe străzi, iar controalele la frontieră au fost întărite în operațiunea de găsire a celuilalt atacator care a reușit să fugă.

Autoritățile au reluat apelul ca locuitorii din capitala austriacă să nu își părăsească astăzi locuințele, apel pe care vienezii l-au înțeles şi îl respectă întocmai – a povestit, în matinalul Radio România Actualități, o româncă stabilită la Viena, Violetta Karner.

Violetta Karner: În afară de faptul că școlile s-au închis, nimeni nu mai iese afară din casă. Ne roagă totuși să stăm cât de cât, până se reglementează în totalitate situația, să nu ieșim decât în cazuri extreme, când totuşi este urgență, să ieşim afară din casă. Au identificat teroristul, au intrat la el în casă, au făcut verificări și acum încearcă să găsească mai multe legături cu ceilalți, dar care ar putea fi potențiali teroriști.

Realizator: Liderii europeni, printre care președintele Franței Emmanuel Macron și premierul britanic, Boris Johnson, și cei doi principali candidați la alegerile americane, Donald Trump și Joe Biden, au condamnat cu fermitate atentatele. Președintele României, Klaus Iohannis, a asigurat Austria de solidaritate./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 noiembrie