Biodiversitatea Deltei Dunării pusă în pericol de excursiile de o zi în zonă

Realizator: Excursiile de o zi distrug biodiversitatea Deltei Dunării – susțin unii operatori turistici. Ei spun că pe fondul cererii foarte mari primite din partea turiștilor, dar și pe fondul încălcării unor norme de conduită în rezervație situaţia a fost tolerată de autoritățile de mediu. Ce propunere au operatorii turistici pentru sezonul estival viitor aflăm de la corespondenta Luiza Rosetti.
Reporter: Agenții economici tulceni spun că excursiile de patru ore în Deltă distrug biodiversitatea. Ele sunt favorizate de goana localnicilor după venituri rapide, importante și fără efort, dar și de lipsa de informație a turiștilor.
Daniel Petrescu, director al unei agenții de turism: Localnicii, în dorinţa de a face pe placul turiştilor, au exagerat anul acesta cu excursiile astea rapide, nebunia asta a vizitării Sfântu Gheorghe, Sulina, Periprava, Sfiștofca în patru ore. Liniștea Deltei a dispărut, dovadă este și lipsa peștelui din lacuri, dovadă este și lipsa păsărilor din Delta Dunării.
Reporter: Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării, dorește ca anul viitor hotelierii constănțeni să colaboreze cu cei tulceni.
Cătălin Țibuleac: Asta nu înseamnă că nu ne propunem să cooperăm cu hotelierii din Constanţa, să integrăm în produsul turistic o noapte sau două nopţi de cazare în Deltă. Asta înseamnă turism responsabil.
Reporter: El a mai spus că operatorii turistici din cele două județe au început deja să colaboreze./rpatulea/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 noiembrie)