Preşedintele american ales Joe Biden anunţă crearea unui grup de lucru pentru combaterea pandemiei de coronavirus

Preşedintele american ales Joe Biden anunţă astăzi crearea unui grup de lucru format din experti şi oameni de ştiinţă pentru combaterea pandemiei de coronavirus, revenită în forţă în Statele Unite, cu peste o sută de mii de cazuri pe zi şi un total al deceselor de aproape 238.000, dupa ce preşedintele în exerciţiu Donald Trump a minimizat constant severitatea bolii. De altfel, potrivit corespondentei noastre la Washington, Biden vrea să inverseze rapid unele decizii ale administraţiei republicane. Doina Saiciuc relatează:

Reporter: Președintele ales Biden ar urma să semneze devreme, după inaugurarea de la 20 ianuarie, anul viitor, o serie de ordine executive care să semnaleze lumii întregi că președinția sa va fi ghidată de priorități radical diferite.

Potrivit unor surse apropiate președintelui ales, citate de media americană, Joe Biden va decide reintrarea în acordurile climatice de la Paris, ca și în Organizația Mondială a Sănătății. Se așteaptă însă ca tranziția de putere de la Trump la Biden să fie una din cele mai impredictibile și mai dificile din istoria Statelor Unite.

În vreme ce președintele ales Biden a fost felicitat de lideri mondiali și de un fost președinte republican, George Walker Bush, Donald Trump continuă să facă alegații privind fraudarea procesului de vot, fără însă a prezenta nicio dovadă. Donald Trump nu recunoaște rezultatele alegerilor și nu are niciun plan de a-l invita la Casa Albă, potrivit tradiției prezidențiale, pe Joe Biden./aburtica/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 noiembrie