Mike Pompeo afirmă că va exista „o tranziţie lină către a doua administraţie Trump”

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a fost întrebat, marţi, dacă Departamentul de Stat este pregătit, în prezent, să intre în legătură cu echipa de tranziţie a preşedintelui ales, Joe Biden, şi dacă, în opinia sa, o amânare ar reprezenta un risc pentru o tranziţie lină sau pentru securitatea naţională.

Pompeo a răspuns: „Va exista o tranziţie lină către o a doua administraţie Trump. Suntem pregătiţi. Lumea urmăreşte ce se întâmplă aici. Vom număra toate voturile, când procesul se va încheia vor fi selectaţi electori. Există un proces, este prevăzut destul de clar în Constituţie. Lumea trebuie să aibă încredere deplină că va avea loc tranziţia necesară pentru ca Departamentul de Stat să fie funcţional astăzi, să fie prosper astăzi şi, cu preşedintele care va fi în funcţie la 20 ianuarie, să fie, de asemenea, prosper.”

Întrebat dacă crede că a existat o fraudă electorală la scară largă, Mike Pompeo a răspuns:

„Sunt secretarul de stat, primesc apeluri din întreaga lume. Oamenii urmăresc alegerile de la noi, ei înţeleg că avem un proces legal, ei înţeleg că acesta ia timp. Au durat peste 37 de zile, la alegerile din 2000, am efectuat o tranziţie de succes atunci. Am foarte mare încredere că vom număra şi trebuie să numărăm fiecare vot legal, pentru a ne asigura că orice vot care nu a fost legal nu este contorizat.”/mbrotacel/schelaru

CNN INTERNATIONAL – 10 noiembrie