Bari: Primul câine infectat cu coronavirus în Italia

Coronavirus, diagnosticat la un câine din Italia, care trăiește în localitatea Bitonto cu familia sa compusă din patru persoane, toate pozitive și cu simptome, a subliniat Nicola Decaro, profesor doctor de boli infecțioase la animale la Universitatea din Bari și membru în comitetul executiv al Colegiului European de Microbiologie Veterinară.
Este primul caz descoperit în Italia. Cățelul, spre deosebire de stăpânii săi, nu are simptome și primul test pozitiv datează din 5 noiembrie. Încă de la începutul epidemiei, omul de știință din Bari studiază câinii și pisicile în cercetarea coronavirusului.
Primele studii l-au determinat să descopere diferiți câini și pisici care au rezultat pozitivi la testele serologice, semn că au contractat virusul în trecut prin dezvoltarea de anticorpi. Conform testelor, câinele are o încărcătură virală foarte mică, așa cum subliniază Decaro.
Prin urmare, câinele nu poate infecta. Sfatul profesorului este ca stăpânii să nu se alarmeze. „Animalele trebuie tratate exact ca și cum ar fi alte persoane. Pentru a le proteja în caz de pozitivitate, acestea trebuie încredințate îngrijirii persoanelor negative la COVID-19. Riscul de contaminare este zero”, concluzionează Decaro./oavram/ddaniela

(https://bari.ilquotidianoitaliano.com/cronaca/2020/11/news/bitonto-cane-positivo-al-coronavirus-linfettivologo-primo-caso-in-italia-non-puo-contagiare-294921.html/)