Vladimir Putin susţine că zeci de țări intenționează să cumpere vaccinuri rusești anti-COVID-19

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că zeci de țări și-au exprimat deja dorința de a cumpăra vaccinuri rusești împotriva coronavirusului și de a le produce împreună cu Rusia – scrie, sâmbătă, Gazeta.ru. „Zeci de țări și-au exprimat deja dorința de a stabili o cooperare privind furnizarea și producția comună de vaccinuri. Suntem convinși că cetățenii tuturor statelor trebuie să aibă acces neîngrădit la vaccinare” – a afirmat Putin.

Potrivit liderului rus, Moscova este gata să coopereze în continuare cu partenerii, oferindu-le sisteme de testare rusești și reactivi pentru diagnosticarea COVID-19. Gazeta.ru menţionează Rusia a fost prima țară din lume care a înregistrat un vaccin anti-COVID-19.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, „Sputnik V”, a fost dezvoltat de Institutul „Gamaleia” din Moscova, în cooperare cu Fondul de investiții directe din Rusia. La jumătatea lunii octombrie, Kremlinul a anunţat că că Rusia are deja al doilea vaccin anti-COVID și că, în curând, va apărea al treilea vaccin rusesc împotriva noului coronavirus./sdan/cpodea

www.gazeta.ru – 14 noiembrie