Guvernul va asigura fonduri pentru creşterea capacităţii la secţiile ATI

Realizator: Capacitatea la secțiile de terapie intensivă va fi crescută în această săptămână, iar guvernul va asigura fonduri pentru desfășurarea corespunzătoare a activității ATI, a declarat premierul Ludovic Orban după consultările pe care le-a avut în această dimineață cu ministrul sănătății, Nelu Tătaru, inclusiv pe tema tragediei de la Piatra Neamț. Prim-ministrul a spus că va fi elaborat un plan de conformitate care va fi prezentat managerilor de spitale.
Ludovic Orban: Urmărim, practic, conformitatea cu reglementările privind funcționarea secțiilor de terapie intensivă. Am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană nerambursabilă, iar legat de creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale de suport COVID. Planul pe săptămâna asta prevede o creștere a capacității cu cel puțin 200 de paturi.
Realizator: Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că în București vor funcționa ca unități sanitare suport pentru COVID-19 și spitalele Sfântul Ștefan și Cantacuzino./ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 noiembrie)