Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață

Marea actriță Draga Olteanu Matei s-a stins din viață. Era internată la Spitalul ,,Sfântul Spiridon“ din Iași după ce a suferit o hemoragie. Actrița a fost transferată de la Piatra Neamț la Iași, pe 13 noiembrie, în stare gravă, cu o urgență gastrointestinală. Aceasta s-a suprapus însă și cu alte afecțiuni cronice.

Draga Olteanu Matei avea 87 de ani. Artista a fost unul dintre actorii extrem de îndrăgit și ai țării, considerată reprezentantă a ,,generației de aur“ a teatrului românesc. A jucat de-a lungul vieții, pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme, la televiziune și la radio. Din 2007 s-a retras la Piatra Neamț. Să o ascultăm într-un interviu acordat recent postului public de televiziune.

Draga Olteanu Matei: Adevărul e că eu nu am prea fost plimbăreața așa și câtă vreme ai învățat alfabetul nu ai cum să te pierzi, pentru că sunt atât de multe cărți încă necitite. Eu fac parte din generația căreia îi place să citească și atunci, nu mă plictisesc deloc. Am atâtea, față de care îmi era și rușine că trecuseră anii și eu nu le citisem./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 noiembrie