ATI – Asociația Teatrelor Independente așteaptă dezbaterea publică a schemei de ajutor de stat pentru cultura independentă

Pentru prima dată în 30 de ani, spațiile culturale independente încep să primească atenție din partea autorităților, fiind incluse în schema de ajutor de stat elaborată de Guvern, care sprijină zona cultural-creativă.

În acest sens, ATI – Asociația Teatrelor Independente comunică faptul că a luat notă de seria de măsuri financiare propuse de Guvern și le consideră oportune întrucât pot ajuta parțial sectorul cultural independent să depășească această perioadă de criză. Considerăm că apelul lansat pentru salvarea spațiilor independente începe să fie luat în considerare, iar inițiativa de ajutorare este lăudabilă. Atragem însă atenția asupra faptului că acest sector cultural independent se bazează pe cadre de funcționare specifice și, din acest motiv, există anumite entități culturale independente care nu sunt eligibile pentru obținerea acestor finanțări.

Prin urmare, reprezentanți ai spațiilor independente pentru arte performative din toată țara așteptăm cu interes informații referitoare la organizarea dezbaterii publice privind schema de ajutor, în care vrem să fim implicați activ, pentru că orice inițiativă poate fi îmbunătățită prin dialogul deschis cu specialiștii din industriile culturale afectate.

Asociația Teatrelor Independente

asociatiateatrelorindependente@gmail.com

RADOR – 19 noiembrie