Bradul tăiat pentru pomul de Crăciun din New York a fost casa unei bufnițe care a supraviețuit celor 270 de kilometri de transport

Povestea care vine de la New York nu prea are ingredientele unei clasice poveşti de Crăciun. Cu toate acestea, totul începe cu unul dintre simbolurile sărbătorilor comerciale ale Big Apple: bradul de la Rockefeller Center.

Copacul a fost tăiat în Oneonta, un oraș aflat la aproximativ 270 de kilometri și la trei ore de mers cu mașina de faimoasa piață în care și-a încheiat călătoria. Elementul supriză al poveştii constă în faptul că acel copac a sosit cu musafir neașteptat: o bufniță care, probabil împreună cu alte animale sălbatice, îşi stabiliseră domiciliul printre ramurile stufoase ale bradului.

Cindy Ord/Getty Images/AFP

Pasărea a rămas în căsuţa ei și, în mod miraculos, a şi ajuns la destinație unde a rămas până în momentul instalării bradului, când cineva i-a observat prezența, iar un voluntar al Ravensbeard Wildlife Center, a dus-o în centru unde va începe o perioadă de reabilitare, după care va fi lăsată din nou libertă în natură.
Veterinarii au spus că nu este un exemplar tânăr, ci un exemplar adult de Saw-whet sau bufnița acadiană (Aegolius acadicus), numită şi bufniță nordică, deoarece este originară din America de Nord și are dimensiuni foarte mici (cântărește 100 de grame și are doar 20 de centimetri).
„Când a ajuns la Ravensbeard Wildlife Center i-am dat multe lichide și toți șoarecii pe care i-a dorit. Nu mâncase și nu băuse nimic de cel puțin trei zile – spun voluntarii din centru -. Până acum e bine, ochii îi sunt strălucitori și pare a fi relativ în formă bună. După ce medicul veterinar va termina examinarea şi dacă feedback-ul privind starea sa de sănătate va fi unul pozitiv, va fi eliberată pentru a-și continua minunata sa călătorie sălbatică ».www.lastampa.it

Articol de Fulvio Cerutti
Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel