Încă un caz de poluare la marginea Capitalei!

Alpinistul Alex Găvan a anunțat încă un caz de poluare pe un câmp din Corbeanca.
Activistul de mediu a postat pe Facebook imagini care surpind angajați ai Primăriei Corbeanca descărcând ilegal deșeuri. Printre acestea, se numără materiale de construcții și mase plastice. Alex Găvan spune că nu este primul caz de poluare din zonă.

”Dragi prieteni, după ziua de ieri, 17 noiembrie, 2020, era să nu mai apuc scrierea acestui mesaj. Alergam pe un câmp de lângă Corbeanca când, la un moment dat, m-am impiedicat de o bucată de moloz abandonat, ascunsă în iarbă. Am reușit să cad “ca la carte”, dar era cât pe ce să mă lovesc la cap de o altă bucată de moloz și să rămân acolo, lucru care i s-ar fi putut întâmpla oricăruia dintre noi. Era să o pățesc “big time”, nu în Himalaya sau pe vreun perete de stâncă cu sute de metri de abis sub mine, ci chiar lângă casă, pe orizontală.

Primăria Corbeanca aruncă deșeurile pe acest câmp aflat în apropiere de Paradisul Verde, chiar lângă București. Imaginile foto și video vorbesc de la sine. La fel și conversația cu angajații primăriei, amenințarea voalată, logo-ul primăriei pe una dintre mașini și sfidătorul “degeaba ne filmați”.

Pe același câmp despre care scriam mai devreme, mergând puțin mai departe, se ajunge la Perișul care a ținut capul de afiș cu poluarea generată în ultima vreme prin arderile ilegale care s-au petrecut acolo. Și tot aseară, în jurul orei 11, pentru a nu știu câta oară în ultimele luni, aerul din zonă a fost iarăși de nerespirat. Mirosul de ars era unul extrem de puterninc, lucru confirmat și de aplicația Airly. Luni seara, aceeași aplicație arăta indicele CAQI, cel care raportează calitatea aerului pe oră, ca fiind de 153, scara europeană constând în cinci niveluri de la 0 la 100”, a scris Alex Găvan pe pagina sa de Facebook.
București FM a cerut și punctul de vedere al Primăriei din Corbeanca.

”Am verificat, Domnul Găvan nu are nicio cerere depusă la Primărie, dar am intrat pe pagina dumnealui de Facebook, la sugestia dumneavoastră, și, într-adevăr, s-a întâmplat un eveniment nefericit pe raza comunei Corbeanca. În primul rând, îmi pare rău pentru accidentul suferit de domnul Găvan. Îmi cer scuze pentru situația asta. Acolo, terenul este proprietatea Primăriei, într-adevăr. Firma de salubrizare ar fi trebuit să depoziteze doar resturi de crengi, arbuști sau alte materiale biodegradabile. Dar acolo sunt și depozite de plastic, chiar moloz. Am rugat poliția locală să intervină, primarul a dispus evacuarea molozului și stocarea materialelor biodegradabile, respectiv crengile acelea… Cam atât vă pot spune”, a declarat pentru București FM Valentin Ștefan – administrator public în cadrul Primăriei Corbeanca.

Bucuresti FM – 20 noiembrie