Lansări de carte la Târgul Gaudeamus Radio România – ediția numărul 27

Realizator: Ieri, a cincea zi a Târgului Gaudeamus Radio România online, a fost una dintre cele mai aglomerate zilele ale ediției cu numărul 27. Mihaela Helmis a ales din multe lansări de ieri o carte importantă, apărută la Editura Vremea și propusă de autor și de Fundația Coposu, la 25 de ani de la moartea seniorului. Marin Popa a intitulat-o „Corneliu Coposu sub lupa securității”. Politologul Alexandru Gussi și-a intitulat prefața „Rezistenţă prin inteligenţă politică”.
Alexandru Gussi: Datorită autorului reușim cumva să ne eliberăm parțial și să vedem partea impresionantă, care este atitudinea lui Corneliu Coposu față de acest sistem. Ce putea face un cetățean sub comunism, există cetăţeni sub comunism care au putut face ce a făcut Coposu, adică să privească în ochi sistemul cu o formă de tupeu, putem spune, care era deconcertant pentru securitate, evident erau prinşi pe picior greşit. Făcuseră totul ca să-l distrugă şi totuși el rămânea sigur de valorile pe care le reprezintă şi destinul României care nu era cel de a rămâne sub comunism.
Realizator: Astăzi, pe lângă așteptatele prezentări de carte pe Facebook, dar și pe site-ul gaudeamus.ro continuă votul publicului pentru cea mai reușită carte a târgului și e pregătită din oră în oră o surpriză „Gaudeamus 27”, un concurs de atenție, perspicacitate și fidelitate.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 noiembrie)