Donald Trump contestă rezultatul alegerilor şi vrea să meargă până la Curtea Supremă

Președintele american ales, Joe Biden, dezvăluie mâine o parte din viitoarea sa echipa de guvernare, cu două luni înainte de învestire. În paralel, președintele în exercițiu, Donald Trump, care contestă rezultatul alegerilor, vrea să meargă până la Curtea Supremă.

Un renumit constituționalist a declarat pentru Fox News că există motive de contestare, deși n-a văzut dovezile, dar că acestea nu sunt suficiente pentru o schimbare semnificativă a numărului de voturi.

Reporter: Doina Saiciuc – Președintele Trump îşi concentrează eforturile de a răsturna rezultatele alegerilor în statele care au fost decisive în înfrângerea sa de către Joe Biden. Analiștii observă că o vastă mașinărie a diplomației afacerilor și lobby-ului a început să se remodeleze pentru era Biden.

Jurnalistul veteran, Carl Bernstein, care a expus alături de colegul său de atunci, Bob Woodward, scandalul Watergate, a avertizat că este posibil ca țara să aibă în față o criză constituțională. Un număr crescând de republicani din cei mai conservatori, de la membrii ai Congresului, până la personalități din media de dreapta, se îndepărtează de abordarea președintelui şi a echipei sale de avocați, acuzând că ea este periculoasă. Ei îi cer lui Donald Trump fie să prezintă dovezile de fraudă pe care pretinde că le are, fie să își recunoască înfrângerea în fața lui Joe Biden./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 noiembrie