România a înregistrat săptămâna trecută peste 58.300 de noi îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2

România a înregistrat săptămâna trecută peste 58.300 de noi îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, mai multe decât în primele cinci luni de la debutul epidemiei.

Ieri au fost anunțate 5.837 de cazuri COVID-19, din mai puțin de 21.000 de teste, cu cele mai multe rezultate pozitive- peste 1.200 în Capitală. Ultima raportare arată însă un număr de vindecări mai mare decât cel al cazurilor noi, mai bine de 7.800.

În secțiile de terapie intensivă sunt acum 1.174 de pacienți, iar bilanțul deceselor asociate COVID-19 a depășită ieri 10.000. Cele mai multe persoane s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 în urma participării la evenimente sociale sau petreceri private, arată o analiză a Direcției de Sănătate Publică Suceava.

În continuarea listei, se află întâlnirile cu familia și locul de muncă; pe ultimele locuri sunt bisericile, spitalele și cabinetele medicale sau stomatologice. Corespondenta RRA, Mihaela Buculei, mai transmite că evoluția cazurilor în județul Suceava, din luna martie până acum, a fost direct influențată, pe lângă mediul de risc, și de gradul de respectare a măsurilor impuse de autorități./cmorozanu/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 noiembrie