Guvernul a aprobat a treia rectificare bugetară din acest an

Deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% dintr-un PIB nominal de 1.050 de miliarde de lei, construit pe o contracție economică de 4,2%. În ședința de aseară, guvernul a aprobat a treia rectificare bugetară din acest an. Bani în plus vor primi domeniile investiții, sănătate, asistență socială și educație. Actele normative adoptate de executiv au inclus și o ordonanță de urgență care reglementează vânzarea terenurilor agricole. Despre conținutul documentului, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a spus:

Adrian Oros: Toate tranzacţiile inițiate până la apariția legii să se facă pe vechea procedură, în așa fel încât să se evite litigii noi și blocarea acelor tranzacții, urmând ca toate tranzacțiile inițiate după 13 octombrie să se facă pe procedura nouă.

În cadrul ședinței de la Palatul Victoria, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că au fost plătite către consiliile județene și consiliile locale peste 33 de milioane de lei pentru programele care asigură mâncare în școli. Ministrul a spus că din această sumă, zece milioane de lei reprezintă distribuirea de fructe și legume, iar 23 de milioane înseamnă distribuirea de lapte și de produse lactate – ne-a informat redactorul RRA Andrei Șerban./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 noiembrie