MAGYAR NEMZET: Ecologiştii cer excluderea lui Soros din România

MAGYAR NEMZET (Ungaria), 23 noiembrie 2020 – În ultimele săptămâni preşedintele Partidului Ecologist Român (PER), partid din care fac parte cunoscuţi politicieni care au părăsit PSD, Dănuţ Pop, a cerut printr-un comunicat excluderea lui Georg Soros din România. Liderul partidului neparlamentar a urgentat în acelaşi timp şi “lustrarea” acelor organizaţii care au beneficiat de un sprijin material din partea miliardarului american.

“Soros constituie de mulţi ani ţinta urii publice în ţara în care s-a născut. În Ungaria este socotit persona non grata, iar Viktor Orbán îl acuză de influenţarea alegerilor“– opinează liderul PER. Acesta a menţionat că omul de afaceri este indezirabil şi în Israel, iar preşedintele Donald Trump a demonstrat pe baza a numeroase dovezi că miliardarul a susţinut politicieni nu doar cu acoperirea cheltuielilor de campanie, ci, prin organizaţiile civile controlate de el,  şi cu sume de peste 10 milioane de dolari. A mai relatat că în timp ce organizaţii nonguvernamentale finanţate de Soros au încercat să obstrucţioneze exploatarea minieră auriferă cu tehnologie bazată pe cianuri de la Roşia Montana, firma omului de afaceri a cumpărat acţiuni în întreprinderea interesată în procesul de exploatare.

În perioada protestelor, Soros a vândut pachetul de acţiuni, apoi după ce valoarea acestora a mai scăzut, l-a recumpărat – susţine Dănuţ Pop.

În urmă cu câteva zile preşedintele PNŢCD, partid care se află într-o allianţă electorală cu PER, a luat poziţie pe facebook în favoarea Ungariei şi Poloniei. Aurelian Pavelescu, liderul fostului partid de guvernământ, dar în momentul de faţă fiind în afara Parlamentului, consideră că prin condiţionarea ideologică denumită stat de drept UE se transformă practic, după un proces de zece ani, într-o nouă Uniune Sovietică. După cum a formulat Pavelescu, “condiţionarea acordării  banilor europeni de existenţa aşa-numitului stat de drept înseamnă fixarea unei prerogative, prin intermediul căreia Germania şi Franţa împreună cu statele vasale ar anula orice fel de rezistenţă a popoarelor reprezentate prin mişcări politice de consolidare a identităţii din calea tăvălugului neomarxist.

La 6 decembrie vor  avea loc în România alegeri parlamentare. Potrivit rezultatelor din sondaje este posibilă constituirea unei coaliţii de guvernare cu conducerea partidului apropiat de Klaus Iohannis, PNL.

(Autor: István Pataky)

Traducerea: Imola Stănescu

https://magyarnemzet.hu/kulfold/okologistak-kovetelik-soros-kitiltasat-romaniabol-8993429 //istanesc/czaharia