Mulţi turişti au ales pentru minivacanţa de 1 Decembrie judeţul Braşov

A început minivacanța de 1 Decembrie, iar românii au mers în număr mare în stațiunile montane.

Hotelierii din județul Brașov, și anume cei din Predeal, zona Bran-Moeciu sau Poiana Brașov, spun că gradul de ocupare a unităților de cazare este de peste 65%, aceasta în condițiile weekendului prelungit, dar și a prognozei meteo care anunță posibilă ninsoare la munte. Această evoluție vine într-un context în care numărul îmbolnăvirilor de COVID a scăzut ușor în județul Brașov. Ne oferă detalii corespondentul nostru Adrian Cârneciu.

Reporter: Județul Brașov se menține în topul național al ratei de incidență cumulată pentru ultimele 14 zile la mia de locuitori. La capătul a trei zile consecutive de scădere a numărului de cazuri a crescut însă numărul focarelor cu aproximativ 50%.

Pandemia a dus rata de incidență a județului Brașov la peste 6, după ce în urmă cu numai trei zile atingea vârful de peste 7. Predealul a coborât la aproape trei cazuri la mia de locuitori după ce în urmă cu trei zile atingea valoarea de 12, în timp ce Ghimbavul a depășit pragul de 10, iar municipiul Brașov pe cel de 9.

Autoritățile locale evită să impună măsura carantinei, fapt de care au profitat foarte mulți turiști astfel că gradul de ocupare pentru acest weekend prelungit a hotelurilor și a pensiunilor din Poiana Brașov, Predeal sau din zona Bran-Moeciu este de peste 65%.

Vor fi instituite și controale în aceste stațiuni pentru verificarea respectării măsurilor de distanțare socială, atât în zona pârtiilor, cât și a punctelor în care se formează aglomerații. Pentru a preveni pierderile financiare în cazul instituirii de noi restricții cei mai mulți hotelieri au ales să reprogrameze sejururile fără a returna și banii plătiți pentru rezervări; cu toate acestea, și locurile de cazare pentru sărbătorile de iarnă sunt în mare parte acontate./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 noiembrie