Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban fac o vizită de lucru la stația de comprimare a gazelor naturale de la Jupa

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban fac astăzi o vizită de lucru la stația de comprimare a gazelor naturale de la Jupa, județul Caraș-Severin.

Această stație se află pe Coridorul proiectului denumit BRUA de transport al gazelor naturale. Vizita are loc în contextul finalizării lucrărilor la faza întâi a gazoductului. Cei doi demnitari sunt însoțiți și de ministrul industriilor. Corespondentul nostru Mario Balint are detalii.

Reporter: Proiectul BRUA a constat în construirea unei conducte noi de transport gaze care va conecta nodul tehnologic Podișor cu stația de măsurare gaze Horia, pe direcția Podișor-Corbu-Hurezeni-Hațeg-Recaș-Horia. Prin exploatarea acesteia, România speră să devină furnizor de securitate regională. Faza întâi a proiectului a presupus construcția conductei de transport gaze naturale Podișor-Recaș, cu lungimea de 479 de km, dintre care 58,8 km în județul Caraș-Severin. De-a lungul traseului conductei sunt amplasate 38 de robinete de secționare, precum și 18 stații de protecție catodică.

Realizator: Totodată, proiectul BRUA este menit să asigure accesul la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către piețele din Europa Centrală și de Est. În faza întâi a inițiativei s-au desfășurat lucrări pe teritoriul a 11 județe din țară./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 noiembrie