Din cauza pandemiei, de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, nu va fi organizată o paradă militară la Arcul de Triumf

Din cauza pandemiei, peste două zile, de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, nu va fi organizată o paradă militară la Arcul de Triumf, aşa cum ne-am obişnuit. Va fi doar o ceremonie restrânsă, la care sunt invitaţi medici, personal medical şi ambasadori străini. Cu toate acestea, în Bucureşti vor fi restricţii de circulaţie mâine, când vor avea loc repetiţiile, dar şi marţi. Are detalii Mihaela Dumitrescu:

Mihaela Dumitrescu: Circulaţia va fi închisă pe Şoseaua Kiseleff, tronsonul cuprins între Piaţa Presei Libere şi strada Arhitect Ion Mincu, luni, 30 noiembrie, în intervalul 10:00 – 12:00. Restricţii vor fi şi pe arterele care converg către Arcul de Triumf: tronsoane de pe Prezan, Averescu şi strada Alexandru Constantinescu.

Marţi, 1 decembrie, restricţiile pe aceste artere principale din nordul capitalei încep încă de la ora 5 dimineaţa şi se ridică cel mai târziu la ora 16:00. În Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere se va permite circulaţia doar către Piaţa Montreal, nu şi spre Arcul de Triumf.

Rutele ocolitoare sunt: Piaţa Victoriei şi bulevardul Ion Mihalache, pe Podul Grant şi strada Turda, sau pe Aviatorilor respectiv Ştefan cel Mare şi Aerogării. De asemenea, foarte multe linii STB vor fi deviate sau vor merge la indicaţiile agenţilor din trafic.

Ceremonii restrânse, la care vor prezente doar autorităţile locale, vor fi organizate şi în marile oraşe ale ţării. Participarea a zeci de mii de oameni nu este recomandată de experţi, pentru că nimeni nu poate asigura distanţarea fizică, iar astfel de adunări accelerează răspândirea virusului.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis deja că, în acest an, vom onora curajul şi sacrificiile înaintaşilor făcând noi înşine sacrificiul de a renunţa la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiţionale./aburtica/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie