Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc în onoarea Zilei Naţionale a României

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc mâine, în onoarea Zilei Naţionale a României.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei între orele locale 21:45 şi 22:00 – un moment care poate fi urmărit online pe www.cliftonhill.com. Arina Pertrovici a vorbit cu însărcinatul pentru afaceri din cadrul Ambasadei României la Ottawa, Bogdan Mănoiu.

Bogdan Mănoiu: A fost o surpriză să constatăm că este posibil să punem la punct această acțiune, adică să obținem iluminarea Cascadei Niagara. Recunosc că am beneficat de informațiile transmise în grupul ambasadorilor ai statelor Uniunii Europene. Există un coleg care a beneficiat deja de această facilitate pusă la dispoziţie de parcurile Cascada Niagara şi am decis să îi urmez exemplul.

Mă bucur foarte mult că au luat în considerare cererea ca iluminarea să aibă loc chiar de Ziua Națională, chiar de 1 Decembrie. Voi mai avea o acţiune pe data de 3 decembrie: /ridicarea de drapel/ în faţa Primăriei capitalei, Ottawa, alături de primarul capitalei. Nu a existat o foarte largă paletă de opțiuni, date fiind condițiile, însă mă bucur că autoritățile canadiene au fost receptive și au tratat cu bunăvoință, înțelegere, cu sprijin solicitările noastre./aburtica/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 noiembrie