Manifestările dedicate Zilei Naţionale la București şi în ţară

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie se vor desfășura în acest an în format restrâns și fără public din cauza epidemiei de coronavirus. În capitală nu va mai avea loc tradiționala defilare a militarilor și tehnicii de luptă de la Arcul de Triumf, iar avioanele nu vor mai survola spațiul aerian, va fi doar o ceremonie oficială la care va fi prezent și șeful statului.
Reporter: Oana Bâlă – Pe parcursul ceremoniei de la Arcul de Triumf se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2. Vor fi tras 21-a de solve de tun, iar președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune. După cum afirma șeful statului, evenimentul nu va fi deschis publicului și se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Cu ocazia Zilei Naționale, reprezentanți ai Armatei României vor participa la organizarea unor ceremonii de mică amploare în garnizoane, iar militarii aflați în misiune în afara teritoriului național vor desfășura ceremonii militare în cadru restrâns. De asemenea, drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie)