REUTERS: România va redeschide piețele agroalimentare la interior, pe fondul încetinirii infecțiilor

REUTERS (Marea Britanie), 2 decembrie 2020 – România va redeschide piețele agricole la interior, în weekend, după trei săptămâni de închidere, chiar înainte de alegerile naționale de duminică, întrucât numărul de noi infecții cu coronavirus a încetinit față de luna trecută, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis.
România, care are unele dintre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de asistență medicală din Uniunea Europeană și care a cunoscut una dintre cele mai mari rate de mortalitate din aripa de est a blocului, luna trecută, a închis piețele de legume și fructe ca măsură de precauție.
„După consultarea experților, vom redeschide piețele. Este o realitate faptul că infecțiile au încetinit”, a declarat Iohannis. „Aceasta ar trebui să fie o veste bună atât pentru producătorii care își vând produsele, cât și pentru consumatorii care fac cumpărături pentru sărbătorile de la sfârșitul anului.”
Zeci de mii de producători agricoli au fost forțați să se mute în aer liber, pe îngheț, din cauza măsurilor luate pentru combaterea unei rate zilnice de infectare cu coronavirus de 10.000.
România este un important producător de cereale și producția de legume și fructe totalizează 5 milioane de tone pe an.
Guvernul a declarat că România a înregistrat 4.916 cazuri noi în ultima zi.
Autor Radu Marinas czaharia

https://uk.news.yahoo.com/romania-reopen-indoor-farmers-markets-134144892.html/ czaharia