508 decese, cauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore, în Rusia

„În ultimele 24 de ore, 508 de persoane bolnave de COVID-19 au decedat în Rusia, în scădere faţă de ziua precedentă, vineri, când alte 569 de persoane bolnave au decedat, şi faţă de joi, 3 decembrie, când alte 554 de persoane au decedat şi în scădere faţă de miercuri, 2 decembrie, când alte 589 de persoane au pierdut lupta împotriva COVID-19 în Rusia” – anunţă un comunicat remis sâmbătă de Comandamentul operativ privind combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia, potrivit Telegram, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Numărul total al deceselor înregistrate în Rusia, din cauza COVID-19, de la debutul epidemiei cu noul coronavirus şi până sâmbătă, 5 decembrie, este de 42.684 de decese, se mai precizează în comunicatul remis. Cele mai multe decese s-au înregistrat, în ultimele zile, la Moscova, în regiunea Moscova şi la Sankt Petersburg.
În cadrul unei reuniuni, la care au participat membrii Guvernului de la Moscova, preşedintele rus, Vladimir Putin, a catalogat drept îngrijorătoare creşterea ratei mortalităţii cauzate de COVID-19 în Rusia.
Ministrul adjunct al sănătății, Oleg Gridnev, a declarat că rata mortalității provocată de boala COVID în Rusia este de 1,7%./vdraguta/atataru

www.russian.rt.com – 5 decembrie