8.072 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

8.072 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a peste 32.000 de teste la nivel naţional. Au fost raportate 134 de decese, iar la Terapie Intensivă sunt acum internaţi un număr record de pacienţi, 1.280.

Număr record şi de infectări în Bucureşti, 1.627, capitala fiind urmată de judeţele Ilfov, Constanţa, Brasov, Prahova şi Iaşi, unde şapte angajati din secţia de Hemato-Oncologie de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din oraş au fost testaţi pozitiv. Corespondentul Radio România Actualităţi, Cristina Vartolomei, are detalii.

Reporter: Cei șapte angajații de la Spitalul de Copii din Iași diagnosticați cu coronavirus fac parte atât din personalul medical, cât și administrativ. Potrivit DSP, este vorba despre un medic, patru asistente, o îngrijitoare și un registrator. Toţi lucrează în Clinica de Hemato-Oncologie. Pentru că starea lor este bună, au fost izolați la domiciliu și sunt acum supravegheați de medicii lor de familie. Întreg personalul clinicii a fost testat, iar spațiile au fost dezinfectate.

La sfârșitul lunii octombrie, Spitalul de Pediatrie din Iași a mai trecut printr-un focar de coronavirus care s-a înregistrează în Unitatea de Primiri Urgențe. Peste 20 de cadre medicale au fost atunci pozitive și nu este singura unitate medicală din Iași care se confruntă cu cazuri de infectare în rândul angajaților.

Potrivit raportărilor DSP din această săptămână, sunt focare în desfășurare și la Institutul Regional de Oncologie, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul Militar și Institutul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri./mnecula/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 decembrie