Răspunsul lui Viktor Orbán la editorialul lui George Soros: Europa nu a capitulat

Uniunea Europeană și-a păstrat unitatea și a învins, iar George Soros a pierdut și ar fi timpul ca europenii să îi trimită, în sfârșit, acasă, în America, a scris premierul Viktor Orbán în răspunsul său intitulat „Europa nu a capitulat” la editorialul lui George Soros.

În documentul remis Agenției de Presă MTI, premierul a scris: „George Soros plânge cu lacrimi de crocodil, ceea ce nu îi va mai ajuta cu nimic pe milioanele de oameni, familii și întreprinzători jefuiți de omul de afaceri american, cel mult sunt bune pentru o satisfacție modestă”. „Cel mai corupt om și cea mai coruptă rețea din lume au un motiv serios pentru a fi dezamăgiți, deoarece Europa nu a capitulat, grandiosul proiect al lui Soros a fost împiedicat la reuniunea Consiliului European”, a mai afirmat premierul ungar, care a mai precizat: Luminile reflectoarelor sunt îndreptate asupra banilor din bugetul UE, asupra fondului de redresare economică și asupra cui, ce anume și cum va avea acces.

Premierul a subliniat, totodată, că „finanțările din bugetul UE au fost și până acum supuse unor suvravegheri severe și multiple în țările membre ale UE”. „Adevărata miză a reuniunii de la Bruxelles a fost cine va conduce în viitor Europa: guvernele alese de cetățenii țărilor membre și de consiliul format de aceste guverne sau Soros va reuși să clădească o nouă structură de putere. O rețea din care vor face parte ONG-uri care vor răspândi idei liberale, post-națiune, post-creștine, mass-media de stânga și de dreapta, care vor răspândi și consolida ideologiile, grupul important al unor europarlamentari, „oamenii însărcinați” de Soros din Comisia Europeană și mecanismul numit stat de drept care îi leagă pe toți aceștia”, a mai declarat Viktor Orbán, care a adăugat: Proiectul este tot atât de simplu, pe cât de grandios: este un centru financiar, un centru al lui George Soros care finanțează sute de mii de ONG-uri, insituții de cercetare, ateliere de analiză și activiști, care influențează linia mass-media mainstream. Soros cumpără o parte din europarlamentari, oamenii care lucrează pentru el ajută să ajungă în poziții-cheie, așa cum au fost Frans Timmermans și Vera Jourová. Iar în final, depune eforturi să fie adoptată o lege care stabilește criterii politice – gender, migrație, societate deschisă, democrație liberală – pentru ca țările membre ale UE să aibă acces la fondurile Uniunii, a subliniat premierul ungar.

Potrivit acestui proiect, țările care susțin suveranitatea, rădăcinile lor creștine și modelul tradițional al familiei, cum este și Polonia și Ungaria, trebuie spânzurate pe „această frânghie bine împlietită”. Viktor Orbán a subliniat: Guvernele Europei s-au trezit în ultima clipă, au citit rapoartele de țară privind statul de drept „comandate de George Soros și Frans Timmermans de la Jourova”, și brusc a înțeles toată lumea că sentința a fost pronunțată înainte de proces și că, după Ungaria și Polonia, va fi și rândul altor țări. „Nu există nicio explicație ca noi, europenii, de ce să tolerăm ca un speculant american să construiască și să cumpere cu bani americani un sistem de influență european. Se află deja pe masă planul de acțiune al lui Soros pentru egalitatea de gen și migrație. Ar fi timpul să punem punct pasiunilor europene ale lui George Soros”, a scris în încheierea răspunsului său premierul Ungariei, Viktor Orbán./rganciu/csimion

MTI – 13 decembie