Bilanţul cazurilor de COVID-19 în România

Viteza de răspândire a noului coronavirus continuă să scadă în țara noastră. În ultima săptămână au fost cu peste 7.600 cazuri mai puține față de săptămâna precedentă.

Reporter: Gabriela Mitrovici – 29.000 de cazuri noi s-au înregistrat în această săptămână față de peste 37.000 în săptămâna anterioară, ceea ce înseamnă o diminuare de 20%. Față de acum o lună, scăderea este de aproximativ 50%, pentru că atunci erau în jur de 60.000 de persoane nou infectate într-o săptămână.

Procentul de persoane vindecate crește de la o săptămână la alta; acum este de peste 86%, în timp ce, în urmă cu o săptămână, era 83%. Şi decese au fost cu 175 mai puține, iar numărul județelor cu incidenţa de peste trei cazuri la mia de locuitori a scăzut semnificativ.

Astăzi mai sunt în această situație Capitala și cinci județe. Cea mai mare incidență este la această oră în Ilfov-6,24, urmat de București cu 4,76 și Constanța cu 4. Numărul persoanelor cu COVID-19 internate în spital este astăzi cel mai mic din ultimele două luni: sub 10.000, iar la terapie intensivă sunt 1.233 de pacienți, cei mai puțini de la sfârșitul lunii noiembrie.

Realizator: Amintim că, în perioada sărbătorilor de iarnă, sunt interzise deplasarea în grupuri mai mari de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie, deplasarea între orele 23:00 și 5:00 dimineața, dar și organizarea și participarea la evenimente private. Masca de protecție sanitară este în continuare obligatorie atât în spațiile închise, cât și în exterior./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 decembrie