Planul de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara a fost deja conturat

Realizator: Reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara a intrat în linie dreaptă, iar în perioada următoare se va trece la divizarea unității economice. Termocentrala Mintia va rămâne la autoritățile județene și locale, iar pentru cele patru mine din Valea Jiului nu se preconizează disponibilizări. Corespondentul RRA Iulie Pintea cu detalii.
Reporter: Până la reorganizare, Complexul Energetic Hunedoara mai are un termen în instanță cu privire la tabelul de creanțe, după care va trece la punerea în aplicare a planului întocmit încă de anul trecut. Acesta prevede separarea de Termocentrala Mintia, adică revenirea la forma de organizare dinainte de formarea complexului.
Administratorul special Christian Roșu: Planul de reorganizare noi deja l-am conturat, documentaţia tehnică economică este trimisă la Ministerul Energiei și la Transelectrica spre studiu. Cu siguranță va duce la crearea noului Complex Energetic Valea Jiului, format din cele patru mine, societatea /…/ şi Termocentrala Paroșeni, iar Termocentrala Mintia, preluată de Consiliul Județean și Consiliul Local ori într-un consorţiu, ori separat, asta urmează să se decidă în perioada următoare.
Reporter: Complexul Energetic Hunedoara a fost înființat în 2012 și a intrat în insolvență cu 15 luni în urmă, având datorii care depășesc cinci miliarde de lei. Dintre cele patru mine care au mai rămas în Valea Jiului, două ar fi trebuit închise de anul trecut, însă au beneficiat de prelungirea activității, iar Termocentrala Mintia a fost la un pas de închidere din cauza aprovizionării deficitare cu cărbune, dar și pentru problemele de mediu încă nesoluționate.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (11 ianuarie)