Reprezentanții CNIPMMR spun că se întârzie în alocarea banilor către IMM Invest

Realizator: Reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) spun că se întârzie foarte mult alocarea banilor către IMM-uri în cadrul măsurilor pentru sprijinirea economiei. Ei solicită ca în maximum două săptămâni să se încheie verificarea cererilor, iar banii să ajungă la beneficiari până în luna februarie, în caz contrar riscându-se producerea unor efecte negative semnificative. Președintele Consiliului, Florin Jianu, spune că prima măsură, inițiată de guvern în cadrul programului, ar trebui redeschisă și eliminată restricția privind cifra de afaceri:
Florin Jianu: Am pus pe roți IMM Invest, foarte bun, dar nu e îndeajuns. Vorbim totuși de întreprinderi mici, necapitalizate, nebancabile, care nu au angajați. S-a pus această barieră la cifra de afaceri, 5.000 de euro. Ce faci cu Start-Up-urile? Au rămas pe afară. Sunt convins că dacă nu exista această barieră și dacă se va mai redeschide și nu va exista această barieră se închide și această măsură cu toată alocarea. Faceți cum s-a întâmplat în Germania: te duci la bancă, ți-ai primit banii, banca în spate se reglează cu ministerul de resort, se ia din fonduri europene, din bugetul național.
Realizator: Florin Jianu mai spune că miniștrii de resort ar trebui să solicite de la angajații implicați termene clare și asumarea de obiective, dar și că este nevoie de urgentarea adoptării bugetului de stat pentru 2021./ahincu/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 11 ianuarie)