Legea salarizării va fi modificată în acest an, în sensul eliminării unor inechități

Legea salarizării va fi modificată în acest an, în sensul eliminării unor inechități – a declarat astăzi, într-o emisiune de radio, premierul Florin Cîțu. El a precizat că, din 2017, au apărut numeroase excepții. Din perspectiva realizării bugetului pentru acest an, vor fi analizate, totodată, și sporurile din sectorul bugetar pentru a se vedea dacă acestea se justifică sau nu – a mai spus șeful executivului.
Florin Cîțu: Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021, să vedem care dintre ele se justifică sau nu. Și nu uită la tot ce înseamnă salarizare. În același timp, pentru 2021 vom veni cu o Lege a salarizării care să elimine din echități. Așa cum a fost făcută legea salarizării în 2017, promitea acest lucru, după aceea au apărut tot felul de excepții și, țineți minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu și apoi au apărut tot felul de excepții; trebuie corectate. Și Legea salarizării și Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta, voi fi modificate.
Realizator: Premierul a mai spus că și Legea pensiilor va suferi în acest an o serie de modificări și, în acest caz, se va ține cont de principiul contributivității./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 ianuarie