Direcţia Permise și Înmatriculări va lansa o aplicație pilot care va permite depunerea actelor online

– Realizator: Direcţia Permise și Înmatriculări va lansa, din martie, o aplicație pilot care va permite depunerea actelor online, fără a mai fi necesară prezența la ghișeu. Într-o primă fază această facilitate va fi disponibilă doar pentru operațiuni mai simple, cum ar fi rezervarea de numere sau eliberarea de duplicate – spune directorul de la permise și înmatriculări Florin Catană.
Florin Catană: 2021 va fi un an de referință în crearea de servicii online. Prima operaţiune o să fie undeva în martie, cel târziu aprilie, o primă operațiune care se va putea face inclusiv online. Este o operaţiune simplă, dar a fost condiționată foarte mult de plăţi şi de modul în care sistemul vede plăţile respective. De exemplu, la ora actuală ca să îţi păstrezi numărul pe care îl ai trebuia să vii la ghişeu, să plăteşti o taxă de 30 de lei, să faci o cerere și costa mai mult drumul și timpul pentru operațiunea spectivă.
Realizator: Reporterul RRA Alexandru Lancuzov reamintește că în perioada stării de alertă preschimbarea permiselor, care urmează să expire, nu mai este obligatorie în țară, valabilitatea documentelor fiind prelungită cu 90 de zile./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 ianuarie)