Şcolile s-ar putea deschide din 8 februarie, dacă situaţia epidemiologică nu se va înrăutăți

Realizator: Majoritatea şcolilor se vor redeschide din 8 februarie, dacă situaţia epidemiologică nu se va înrăutăți – a declarat ieri președintele Klaus Iohannis, după o întâlnire la Palatul Cotroceni cu premierul și miniștrii sănătății și educației. Şeful statului a spus că elevii vor reveni în clasă pe baza modelului în care se ține cont de evoluție a pandemiei în fiecare localitate, dar o decizie finală va fi luată pe 2 februarie, într- o nouă ședință de evaluare.
Reporter: Carmen Gavrilă: Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la respectarea măsurilor de evitare a infectării, tocmai pentru ca situația epidemiologică să nu se înrăutățească și astfel să influențeze redeschiderea școlilor. Şeful statului a explicat că legat de restricții se schimbă evaluarea pentru învățământ, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare.
Klaus Iohannis: Scenariul verde: toți merg la școală. Scenariul galben: grădinițele, clasele I-IV, VIII şi XII, merg la școală, celelalte clase stau în online. Scenariul roșu: când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează, şcolile se închid.
Reporter: În ce priveşte învăţământul universitar, care are autonomie, decizia de reluare sau nu a cursurilor fizice va fi luată de fiecare universitate, însă, a spus Klaus Iohannis, evident că și acesta pot urmă scenariul stabilit pentru învățământul preuniversitar.
Realizator: Până la vacanța intersemestrială, care începe pe 30 ianuarie, cursurile se vor desfășura exclusiv online. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se dorește ca toate examenele școlare să se desfășoare anul acesta la datele planificate cu prezența fizică a elevilor.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 ianuarie)