Scrisoare de condoleanțe la decesul PS Florentin Crihălmeanu

Prea Fericite Părinte Arhiepiscop Major, Cardinal Lucian,

Prea Onorate Părinte vicar general Marius Cerghizan,

 

Vestea plecării din această lume a Preasfințitului Florentin Crihălmeanu, episcopul român unit al Eparhiei de Cluj-Gherla a întristat pe toți cei care l-au cunoscut. Printre aceștia mă număr și eu, care am avut privilegiul să îl cunosc, atât în preajma Sfântului Altar, cât și la diversele manifestări publice la care am participat împreună, în decursul anilor, în țară și străinatate, dar mai ales în multele ocazii în care am vorbit, schimbând impresii sau cerând un sfat. Blândețea, înțelepciunea, tactul său au fost izvor de inspirație pentru mulți tineri.

“Credință noastră este viața noastră”, spunea fericitul său antecesor Iuliu Hossu. Acest crez s-a putut observa limpede în toată viața și activitatea celui care tocmai ne-a părăsit, în mod vremelnic.

În aceste momente de doliu, sunt alaturi de clerul, cinul monahal și laicatul Bisericii Române Unite cu Roma, în rugăciune fraternă, transmițând pe această cale tuturor cele mai sincere gânduri de condoleanțe. Bunul Dumnezeu, Cel în Treime lăudat, pe care vrednicul ierarh Florentin l-a slujit cu vrednicie în timpul viețîi, să îi facă acestuia loc fericit în eternitate, alături de toți martirii și mărturisitorii Bisericii pe care a slujit-o cu atât râvnă!

Dumnezeu să-i dăruiască odihnă veșnică!

Cu tristețe, dar plin de nădejdea Învierii,

 

Florin Trandafir VASILONI

Consul General al României la Gyula, Ungaria