Peste 190.000 de români înscrişi în prima zi a etapei a doua a campaniei naționale de imunizare

Peste 190.000 de români s-au înscris pentru vaccinare ieri, în prima zi a etapei a doua a Campaniei naționale de imunizare anti-COVID. 50.000 sunt numai în București, unde deja nu mai sunt locuri libere pentru următoarele 20 de zile. Coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță, a explicat la Digi 24 că această situație reflectă o evoluție existentă la nivel european că nu sunt suficiente dovezi care să susțină ritmul dorit de vaccinare. Acum, programarea pentru etapa a doua se poate face în următoarele 19 zile, dar această perioadă ar putea să fie extinsă în funcție de numărul de doze. O reevaluare se va face în zilele următoare, a mai spus Valeriu Gheorghiță:
Valeriu Gheorghiţă: Pe măsură ce procesul de vaccinare se derulează, în fiecare zi se vor elibera, evident, locuri, iar momentul în care noi vom intra pe platformă, nu mă pot programa… practic, intru astăzi pe platformă, nu mă pot programa mâine, pot mă programez peste încă o zi. Trebuie să ne creăm un cont în primul rând şi, în momentul în care se vor elibera locuri sau vom crește numărul de sloturi sau perioada alocată pentru programare, atunci cu siguranță se va regăsi locul care să fie rezervat în vederea vaccinarii.
Realizator: Autoritățile au stabilit pentru etapa a doua o limită de maximum 600 de mii de locuri la nivel național, pentru următoarele 20 de zile. Acesta este numărul de doze disponibile în această perioadă. Din martie, însă, ritmul va crește și, până în septembrie, numărul de doze de livrat în România de compania Pfizer ar urma să ajungă la 20 de milioane./amirea/sdm2

RRA – 16 ianuarie