Concert extraordinar la Bucureşti al celebrului violonist italian Uto Ughi

uto-ughi_musica-nella-societa-globaleRenumitul violonist italian Uto Ughi susţine un concert extraordinar în această seară la Ateneul Român din Bucureşti. El va fi acompaniat de pianistul Bruno Canino într-o reprezentaţie care marchează Ziua Internaţională a Muzicii, dar şi preşedinţia italiană a UE.

Uto Ughi, un violonist care şi-a demonstrat talentul muzical încă de la vârsta de 7 ani şi a urcat pe cele nmai importante scene ale lumii, a declarat pentru RRA că aşteaptă cu profundă emoţie întâlnirea cu publicul din ţara lui George Enescu, maestrul cu care a studiat în adolescenţă.

Uto Ughi: Pentru mine George Enescu a fost unul dintre cei care ne-au luminat viaţa muzicală. Am lucrat şi cu ilustrul dirijor Sergiu Celibidache împreună cu care am susţinut concerte la Roma şi Veneţia. România are un public de tradiţie europeană de mare cultură, iar vioara este instrumentul pe care poporul român îl are în sânge.

Prin acest concert, Ambasada Italiei la Bucureşti a dorit să sublinieze şi componenta culturală a Preşedinţiei în exerciţiu a UE pe lângă cea politico-economică. a explicat ambasadorul Diego Brasioli.

Diego Brasioli: Este un omagiu pe care dorim să îl aducem României prin organizarea şi finanţarea acestui concert chiar astăzi, de Ziua Internaţională a Muzicii, o floare pe care o oferim publicului român, ca semn al prieteniei dintre ţările noastre.

Tot astăzi, maestrului Uto Ughi i-a fost decernat şi titlul de doctor honoris causa al Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi.

Iuliana Anghel, RADIO ROMÂNIA INTERNAŢIONAL

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 octombrie