Premierul Ponta nu se pronunţă în legătură cu ancheta penală de la Rafinăria Lukoil Ploieşti

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Braşov, că nu se poate pronunţa în legătură cu ancheta penală efectuată la Rafinăria Lukoil Ploieşti, dar s-a arătat preocupat de păstrarea celor câtorva mii de locuri de muncă de pe platforma industrială. Afirmaţiile premierului vin în contextul în care, ieri, surse din interiorul companiei au precizat că rafinăria şi-ar fi întrerupt activitatea de producţie.

Victor Ponta: Rafinăria înseamnă în mod direct 2.500 de locuri de muncă, înseamnă în mod indirect încă câteva mii de locuri de muncă. O să avem o analiză foarte exactă şi îmi doresc foarte mult să salvăm locurile de muncă şi industria pe orizontală care depinde. Restul, partea de dosar penal, nu am voie şi nu mă pronunţ.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au efectuat, joi, percheziţii pe platforma Rafinăriei Lukoil, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat de 230 de milioane de euro. Rafinaria Petrotel din Ploieşti este parte a gigantului petrolier rus Lukoil, fiind preluată de această companie în 1998.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 octombrie