Tribute Horace Silver la Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act

O nouă ediţie a Stagiunii de Jazz, organizată de Radio România Cultural şi Orchestrele şi Corurile Radio, va începe pe 8 octombrie 2014, la ora 19:00, în acelaşi spaţiu: Teatrul Act din Bucureşti.
Va fi o serie de concerte centrată pe teme atractive, cu trimiteri precise la istoria jazz-ului universal, cu un parcurs stilistic variat, urmat de membrii permanenţi ai stagiunii (George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas şi Vlad Popescu – baterie).
Uvertura stagiunii este dedicată unui „artizan suprem” al Jazzului, un muzician trecut de curând în eternitate, pe 18 iunie 2014. Pianistul şi compozitorul american Horace Silver, un titan al jazz-ului contemporan, pionier al hard-bopului pe care l-a înnobilat cu propriile reflexe native, portughezo-africane (tatăl său provine din Insula Capul Verde). Horace Silver a creat alternativa langurosului jazz cool, la modă în frunte cu Miles Davis, şi a adus mai multă consistenţă melodică împrumurilor din muzica latino.
Surprinzătoarea muzică a lui Horace Silver, în varianta de cvartet, cu trompetistul Sebastian Burneci invitat al anfitrionilor, se va auzi miercuri, 8 octombrie 2014, de la ora 19,00, la obişnuita adresă a Stagiunii de Jazz organizată de Radio România Cultural şi Orchestrele şi Corurile Radio: Teatrul Act de pe Calea Victoriei nr. 126.