Căpşune de 4 milioane de dolari! Topul celor mai scumpe feluri de mâncare din lume

Oamenii au transformat mâncarea într-o artă, iar unele delicii provoacă senzaţii incredibile pentru papilele gustative. Există locuri în lume unde un desert costă milioane de dolari. Pare incredibil, însă numai pentru un cocktail, oamenii scot din buzunar sume uriaşe.
Dacă ajungeţi la Las Vegas şi nu ştiţi pe ce să cheltuiţi banii, puteţi intra în clubul de noapte XS. Aici există o băutură de 10 mii de dolari. Este vorba despre o combinaţie de şampanie şi coniac.
În Scoţia poate fi găsit un cocktail de 5 mii de dolari, care conţine votcă şi suc de lămâie. Băutura este turnată în pahar din aur şi diamante. Pentru felul principal puteţi vizita Malta. Aici există o pizza cu trufe şi aur comestibil, care costă 2400 de dolari. În New York, pizza este mai ieftină şi ajunge la o mie de dolari. Nino’s Bellissima este cu topping din patru feluri de caviar şi homar şi trebuie rezervată în avans. Un desert excepţional este preparat în Anglia. Budinca are un preţ de 35 de mii de dolari. Conţine aurul, jeleul de şampanie şi caviar. Dacă nu vi se pare suficient de scump, atunci mergei la New Orleans. Acolo vei găsi desert de căpşune. Preul este năucitor – aproape 4 milioane de dolari! Conţine vin roşu şi îngheţată de vanilie. Sigur, preţul nu este doar pentru ingredientele aparent banale, ci şi pentru că în prăjitură este un inel cu un diamant de şapte carate.

(www.publika.md – 7 octombrie)