NATO doreşte să înceapă un război de exterminare împotriva Rusiei, afirmă Fidel Castro

Liderul revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, a acuzat Alianţa Nord-Atlantică că doreşte să înceapă „un război de exterminare” împotriva Rusiei, subliniind „ura” cu care noul secretar al acestei organizaţii, Jens Stoltenberg, vorbeşte despre Federaţia Rusă.

„Ieri am auzit declaraţiile noului secretar general NATO, fostul premier al Norvegiei, care a fost numit în această funcţie cu doar şase zile în urmă, la 1 octombrie. Câtă ură exista pe faţa lui! Ce dorinţă incredibilă are de a declanşa un război de exterminare împotriva Federaţiei Ruse” – a scris Fidel Castro într-un articol, care a fost publicat pe site-ul cubadebate.cu şi în alte surse de informare în masă cubaneze. „Cine este atunci cel mai mare extremist, după fanaticii din gruparea teroristă Statul Islamic? Care este credinţa lor? Se mai poate vorbi după aceasta despre viaţa veşnică la umbra lui Dumnezeu?” – se întreabă liderul revoluţiei cubaneze.

Menţionăm că pe fondul crizei ucrainene, NATO şi-a întărit considerabil prezenţa activă la graniţele sale estice şi a anunţat despre intenţia sa de a crea un vârf de lance al forţelor sale de reacţie rapidă, a cărui infrastructură se doreşte a fi construită, de asemenea, în Europa de Est. Rusia a declarat, în repetate rânduri, despre creşterea fără precedent a activităţii militare a NATO în Europa. De asemenea, NATO a luat o serie de măsuri, pe care Alianţa le-a explicat prin necesitatea asigurării securităţii ţărilor sale membre. Au fost sporite misiunile de patrulare aeriană în ţările baltice (care au intrat în Alianţă în anul 2004), avioanele NATO cu aparatură de radiolocaţie efectuează în mod regulat zboruri deasupra Poloniei (membră a NATO din 1999) şi României (din 2004), iar nave suplimentare ale NATO au fost trimise în Marea Baltică şi Marea Mediterană. Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, consider că planurile NATO privind extinderea prezenţei sale militare în Europa de Est corespunde angajamentelor sale internaţionale şi nu contravine Actului fondator Rusia-NATO din anul 1997. Potrivit afirmaţiilor lui, NATO trebuie să rămână „puternică”, „să-şi menţină graniţele în stare stabilă” şi să coopereze cu partenerii săi.

(www.rian.ru – 8 octombrie)