Apple îşi va prezenta noile modele iPad pe 16 octombrie

Grupul american Apple a trimis invitaţii presei pentru un eveniment organizat pe 16 octombrie la Cupertino, în California. În cadrul acestui eveniment, Apple îşi va prezenta noile modele de tablete iPad. Mediile specializate se aşteaptă la noi versiuni mai fine şi mai bine dotate, inclusiv cu lectorul de amprente digitale instalat deja anul trecut pe iPhone. De asemenea, aceste tablete ar putea fi compatibile cu noul sistem de plăţi al grupului, Apple Pay.
Lansarea primului iPad în primăvara anului 2010 ar fi servit drept catalizator pentru înflorirea pieţei mondiale de tablete informatice, Apple rămânând însă primul fabricant mondial. Totuşi, grupul se confruntă cu o concurenţă reprezentată de tablete mai mici şi mai ieftine produse de alte companii, tablete care funcţionează cu sistemul de exploatare mobilă a lui Google, Android. Partea sa de piaţă a scăzut aşadar la 26,9% în cel de-al doilea trimestru, faţă de 33% cu un an în urmă, potrivit ultimelor estimări ale cabinetului de cercetări IDC.
Apple a lansat recent două noi modele de smartphone, iPhone 6 şi iPhone Plus, din care s-au vândut peste 10 milioane de exemplare în primele trei zile de la apariţia lor pe piaţă, la sfârşitul lunii septembrie. De asemenea, pentru începutul anului viitor, grupul a anunţat apariţia unui ceas conectat, Apple Watch, care va reprezenta primul aparat nou al companiei după apariţia iPad. La Bursa din New York, acţiunile Apple au crescut cu 2,08% şi au ajuns la valoarea de 100,80 de dolari.

www.lalibre.be – 9 octombrie